Politie

Politie verzamelt miljoenen foto’s van onschuldige buitenlanders in database

Volgens recente rapporten verzamelt de politie miljoenen foto’s van onschuldige buitenlanders in een database. Deze foto’s zijn verzameld tijdens de controles op de openbare weg en op andere plaatsen waar de politie actief is.

Er is grote zorg over de privacy van deze buitenlanders, aangezien deze foto’s worden opgeslagen in een database die vrij toegankelijk is voor politieagenten. Er is geen beleid dat regelt hoe deze foto’s moeten worden verwijderd en hoe lang ze bewaard moeten worden.

Het verzamelen van deze foto’s zonder toestemming van de betrokkenen is een inbreuk op de privacy. Het kan ook leiden tot verkeerde veronderstellingen en vooroordelen, aangezien de politie deze foto’s kan gebruiken om bepaalde groepen te profileren.

De politie zou zich moeten houden aan strenge privacyregels en zorgvuldig moeten omgaan met de verzamelde informatie. Het is belangrijk dat er een transparant en verantwoord beleid wordt opgesteld voor de verwerking van deze foto’s.

De verzameling van deze foto’s van onschuldige buitenlanders zonder hun toestemming roept vragen op over de manier waarop de politie met persoonlijke informatie omgaat en hoe de privacy van burgers wordt beschermd. Het is belangrijk dat dit aandacht krijgt en dat er actie wordt ondernomen om dit te verbeteren.

  Misschien vind je dit ook interessant

  © 2023 iWolf Websites & Webhosting. Alle rechten voorbehouden.
  ×

   

  Hallo!

  Klik hier aan met wie u wilt chatten:

  × Chat