Tutorial Hoe kies je een huisstijl?

Huisstijl Tutorial: Hoe kies je een huisstijl?

 1. Bepaal je doelen en doelgroep: Voordat je begint met het kiezen van een huisstijl, is het belangrijk om je doelen en doelgroep te bepalen. Dit bepaalt namelijk de richting die je op wilt gaan met je huisstijl.
 2. Onderzoek je concurrenten: Kijk naar de huisstijlen van bedrijven in dezelfde branche als jouw bedrijf. Dit geeft je een idee van de richting die je op kunt gaan en wat wel en niet werkt in jouw branche.
 3. Bepaal je merkidentiteit: Bepaal wat jouw bedrijf uniek maakt en hoe je dit wilt uitstralen met je huisstijl. Dit bepaalt de toon en het gevoel van je huisstijl.
 4. Kies de juiste kleuren: Kleuren spelen een belangrijke rol in hoe jouw huisstijl overkomt op je doelgroep. Kies kleuren die passen bij je merkidentiteit en die aansluiten bij de emotie die je wilt uitstralen.
 5. Kies een lettertype: Het juiste lettertype is eveneens belangrijk voor de uitstraling van je huisstijl. Kies een lettertype dat aansluit bij de stijl en het gevoel van je huisstijl.
 6. Creëer een visueel element: Dit kan bijvoorbeeld een logo zijn of een patroon. Het visuele element is een herkenbaar element in je huisstijl en geeft je bedrijf een eigen gezicht.
 7. Test en verfijn: Test je huisstijl door hem te gebruiken in verschillende situaties. Verfijn de huisstijl waar nodig, zodat hij altijd aansluit bij je doelen en doelgroep.
 8. Zorg voor consistentie: Zorg ervoor dat je huisstijl consistent wordt toegepast in al je communicatie-uitingen. Dit zorgt voor herkenbaarheid en professionaliteit.

Met deze stappen kun je een sterk en aansprekende huisstijl creëren die aansluit bij je bedrijf en doelen.

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  Ben je opzoek naar een nieuwe website of webshop? Of wil je je huidige website aanpassen of onderhouden? Neem contact met mij op.

  Contact

  • info@iwolf.nl
  • 06 131 74 774
  • Utrecht

  Nieuwsbrief

  Registreer je voor de nieuwsbrief
  Volg mij
  © 2024 iWolf alle rechten voorbehouden
  × Chat