Tutorial Hoe maak je een WordPress website?

Hoe maak je een WordPress website?

 1. Kies een webhosting en een domeinnaam: Voordat je kunt beginnen met het maken van een WordPress website, moet je een webhosting-provider vinden die WordPress ondersteunt. Kies ook een unieke domeinnaam voor je website.
 2. Installeer WordPress: Log in op je webhosting-account en installeer WordPress met behulp van een eenvoudige installatiewizard.
 3. Kies een WordPress-thema: Er zijn duizenden gratis en betaalde thema’s beschikbaar in de WordPress-themabibliotheek. Kies een thema dat bij je bedrijf of doelgroep past en download het naar je WordPress-account.
 4. Personaliseer je thema: Gebruik de WordPress Customizer om je thema te personaliseren met kleuren, lettertypen, afbeeldingen en meer.
 5. Voeg inhoud toe: Voeg inhoud toe aan je website door pagina’s en berichten te creëren en te publiceren. Gebruik beelden, video’s en andere media om je inhoud te verrijken.
 6. Installeer plugins: Plugins zijn kleine stukjes software die je kunt installeren om specifieke functies en functionaliteiten aan je WordPress-website toe te voegen. Er zijn duizenden plugins beschikbaar, waaronder SEO-plugins, beveiligingsplugins, contactformulieren en meer.
 7. Maak een menu: Maak een menu voor je website om te helpen bij het navigeren van bezoekers. Je kunt verschillende pagina’s en categorieën toevoegen aan het menu.
 8. Promoot je website: Zodra je website klaar is, moet je hem gaan bevorderen door hem aan te melden bij zoekmachines, sociale media-platforms en andere websites.

Met deze stappen kun je een eenvoudige en functionele WordPress-website maken. Onthoud dat je altijd verder kunt werken aan en verbeteren van je website als je wilt. Veel succes!

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  Ben je opzoek naar een nieuwe website of webshop? Of wil je je huidige website aanpassen of onderhouden? Neem contact met mij op.

  Contact

  • info@iwolf.nl
  • 06 131 74 774
  • Utrecht

  Nieuwsbrief

  Registreer je voor de nieuwsbrief
  Volg mij
  © 2024 iWolf alle rechten voorbehouden
  × Chat