Veel meer mensen nemen Netflix nu delen van account niet meer gratis is

Netflix

Netflix heeft de afgelopen maanden miljoenen nieuwe abonnees verwelkomd. Dat komt deels doordat de streamingdienst het onderling delen van accounts met vrienden en familie aan banden heeft gelegd. Daardoor hebben meer mensen een eigen abonnement genomen.

Sinds maart zijn er 5,9 miljoen nieuwe abonnees bij gekomen. Dat zijn er ruim twee keer zoveel als analisten op Wall Street vooraf hadden gedacht. In totaal heeft Netflix nu meer dan 238 miljoen abonnees wereldwijd.

Een van de belangrijkste oorzaken van de forse groei is dat Netflix heeft ingegrepen bij mensen die hun account deelden met vrienden en familie. Door het delen van een account hielden de klanten hun maandelijkse kosten lager, maar liep Netflix inkomsten mis.

Het bedrijf berekende al eens dat ruim 100 miljoen huishoudens hun accounts met anderen deelden. Dat mocht volgens de regels niet, maar Netflix gedoogde het jarenlang.

Inmiddels moeten gebruikers een hogere maandprijs betalen als ze hun account willen delen. Per persoon die buiten een huishouden meekijkt, rekent de streamingdienst 4 euro.

Concurrentie en stakingen in Hollywood

Netflix zag de groei van het aantal abonnees afnemen sinds de coronapandemie. Ook heeft de dienst tegenwoordig veel concurrentie van andere apps zoals Disney+, HBO Max en Videoland. mensen nemen Netflix steeds meer doordat er niet meer gedeelt mag worden

Netflix heeft de komende tijd wel te maken met de grote staking in Hollywood. Schrijvers en acteurs hebben hun werk neergelegd omdat ze nieuwe afspraken willen over betalingen en het gebruik van kunstmatige intelligentie. De streamingdienst zegt dat er vanwege de staking minder films en series zullen verschijnen.

Bron: nu.nl

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  Ben je opzoek naar een nieuwe website of webshop? Of wil je je huidige website aanpassen of onderhouden? Neem contact met mij op.

  Contact

  • info@iwolf.nl
  • 06 131 74 774
  • Utrecht

  Nieuwsbrief

  Registreer je voor de nieuwsbrief
  Volg mij
  © 2024 iWolf alle rechten voorbehouden
  × Chat