Veel meer mensen nemen Netflix nu delen van account niet meer gratis is

Netflix heeft de afgelopen maanden miljoenen nieuwe abonnees verwelkomd. Dat komt deels doordat de streamingdienst het onderling delen van accounts met vrienden en familie aan banden heeft gelegd. Daardoor hebben meer mensen een eigen abonnement genomen.

Sinds maart zijn er 5,9 miljoen nieuwe abonnees bij gekomen. Dat zijn er ruim twee keer zoveel als analisten op Wall Street vooraf hadden gedacht. In totaal heeft Netflix nu meer dan 238 miljoen abonnees wereldwijd.

Een van de belangrijkste oorzaken van de forse groei is dat Netflix heeft ingegrepen bij mensen die hun account deelden met vrienden en familie. Door het delen van een account hielden de klanten hun maandelijkse kosten lager, maar liep Netflix inkomsten mis.

Het bedrijf berekende al eens dat ruim 100 miljoen huishoudens hun accounts met anderen deelden. Dat mocht volgens de regels niet, maar Netflix gedoogde het jarenlang.

Inmiddels moeten gebruikers een hogere maandprijs betalen als ze hun account willen delen. Per persoon die buiten een huishouden meekijkt, rekent de streamingdienst 4 euro.

Concurrentie en stakingen in Hollywood

Netflix zag de groei van het aantal abonnees afnemen sinds de coronapandemie. Ook heeft de dienst tegenwoordig veel concurrentie van andere apps zoals Disney+, HBO Max en Videoland.

Netflix heeft de komende tijd wel te maken met de grote staking in Hollywood. Schrijvers en acteurs hebben hun werk neergelegd omdat ze nieuwe afspraken willen over betalingen en het gebruik van kunstmatige intelligentie. De streamingdienst zegt dat er vanwege de staking minder films en series zullen verschijnen.

Bron: nu.nl

  Misschien vind je dit ook interessant

  © 2023 iWolf Websites & Webhosting. Alle rechten voorbehouden.
  ×

   

  Hallo!

  Klik hier aan met wie u wilt chatten:

  × Chat