Apple test Apple GPT achter de schermen een eigen versie van ChatGPT

apple

Ook Apple werkt aan een eigen chatbot / AppleGPT met kunstmatige intelligentie, meldt¬†Bloomberg. Maar deze ‘Apple GPT’, zoals hij door ingewijden wordt genoemd, is voorlopig nog niet klaar voor het grote publiek.

Apple GPT werkt met een eigen taalmodel genaamd Ajax. Met zo’n model is het mogelijk om teksten te genereren op basis van informatie waarmee het is getraind. Ook andere chatbots, zoals ChatGPT en Bard, werken op deze manier.

Bloomberg schrijft dat Apple met meerdere teams aan het project werkt. Er wordt naar onder meer mogelijke privacyrisico’s gekeken. Het project zou onder leiding staan van John Giannandrea, die eerder bij Google aan AI en zoeken werkte, en softwaretopman Craig Federighi. Verdere details over de AI-chatbot van Apple ontbreken.

Apple geeft zelf niets prijs over zijn plannen met deze technologie. Bedrijven als Microsoft en Google hebben al eerste versies van dit soort programma’s op de markt gebracht.

Overigens is Apple geen nieuwkomer op het gebied van kunstmatige intelligentie. Het bedrijf gebruikt de technologie al voor zijn spraakassistent Siri. Ook herkent AI bepaalde onderwerpen in de Foto’s-app.

Topman Tim Cook zei recent in een interview met Good Morning America dat Apple de ontwikkelingen op het gebied van kunstmatige intelligentie “op de voet volgt”. In mei zei hij dat hij wel bezorgd is over de mogelijke risico’s van AI. “Een aantal problemen moet nog worden uitgezocht.”

Wij hopen zo spoedig mogelijk met wat meer informatie te komen, waaronder ook de mogelijke release datum van het nieuwe AppleGPT programma.

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  Ben je opzoek naar een nieuwe website of webshop? Of wil je je huidige website aanpassen of onderhouden? Neem contact met mij op.

  Contact

  • info@iwolf.nl
  • 06 131 74 774
  • Utrecht

  Nieuwsbrief

  Registreer je voor de nieuwsbrief
  Volg mij
  © 2024 iWolf alle rechten voorbehouden
  × Chat